#6: Kropsaccept, selvværd og sociale medier

#6: Kropsaccept, selvværd og sociale medier

Behovet for at leve op til alle kravene om sundhed, udseende og meget andet, bunder i én ting: behovet om udefrakommende accept. Det behov har man ikke hvis man tror på, at man er noget værd – selvom man ikke er "perfekt". Det mener i hvert fald Katrine Gisiger, der arbejder med kognitiv kostvejledning og bruger sin instagram-profil til noget, der er meget langt fra de typiske glansbilleder.

#4: Uopmærksom spisning

#4: Uopmærksom spisning

Vores spiseadfærd er i høj grad en automatrespons på vores omgivelser. Udover at være drevet af vaner, påvirkes den af vores fysiske, psykiske og sociale miljø, der driver os til at indtage flere kalorier end vi har behov for. I denne episode af "Detox din hjerne" kan du lære meget mere om dette. Du vil også høre om, hvorfor fedmeepidemien er samfundets skyld, samt hvordan du kan blive bedre til at navigere i et fedmefremmende samfund.

#3: Ortoreksi

#3: Ortoreksi

Når sundhedjagten tager overhånd, kan tanker om mad være altoverskyggende. Denne sygelige besættelse af sundhed kaldes ortoreksi, der på græsk betyder "rigtig appetit" eller "rigtig mad". 

I denne episode af "Detox din hjerne" har vi besøg af Anne Skjærbæk, der kan fortælle om sine egne erfaringer med denne spiseforstyrrelse. Derudover undersøger vi, hvilke madmæssige misforståelser, der holder den i gang og hvordan den kan behandles.