Onlineforløb.png
 

"Slip madens magt" er forløbet til dig, der kæmper en daglig kamp mod maden. Vi tager dig igennem 8 moduler, der alle har til formål at hjælpe dig til at slippe restriktioner, forbudt og dårlig samvittighed, så du kan få et naturligt og afslappet forhold til mad - helt uden overspisning!

 

 

Vil du kontaktes, når forløbet starter til efteråret, og samtidig få muligheden for at få forløbet til særlig early-bird pris?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev allerede i dag! 

Skærmbillede 2017-07-02 kl. 16.51.53.png
 

 

Hvordan foregår det?

Når du tilmelder dig, får du adgang til en online platform, hvor selve forløbet finder sted. Du har fra starten adgang til en introduktionsside med praktiske oplysninger til, hvordan du får mest ud af forløbet. Herefter frigives de 8 moduler med 14 dages mellemrum.

Hvert modul indeholder en videogennemgang af temaet samt opgaver og refleksionsspørgsmål, der gør det muligt for dig at arbejde praktisk med stoffet. Du kan også vælge at hente videoerne ned som podcast-lydfiler, så du kan lytte og lære, hvor end du er (f.eks. mens du går en tur i naturen, træner, vasker op eller slapper af på sofaen).

   

  Det får du med onlineforløbet

  • 8 moduler af ca. 60-75 minutters varighed med tilhørende opgaver og refleksionsspørgsmål.
  • Adgang til en lukket Facebook-gruppe, hvor du har mulighed for at stille spørgsmål og dele erfaringer med de andre deltagere.
  • Mindst ét facebook Live Q&A-opkald med Anne Skjærbæk og Morten Elsøe, hvor du kan få punkteret alle de sundhedsmyter, du er stødt på gennem årene.
  • En masse konkrete redskaber, der er hentet direkte fra den kognitive adfærdsterapi og vanecoaching. 
  • Mulighed for tilkøb af personlige coachingsamtaler med Anne Skjærbæk til en reduceret pris (spar 10 %).
  • Fri adgang til materialet for altid.

  Fordele ved
  at det er online

  • Du kan lytte til modulerne og arbejde med øvelserne, lige præcis når det passer dig.
  • Du kan gennemføre forløbet i dit eget tempo.
  • Du kan følge forløbet fra din egen stue og behøver derfor hverken bekymre dig om trafik, parkering eller børnepasning.
  • Du får et forløb af høj kvalitet, der er langt billigere end et individuelt coachingforløb.
  • Du kan komme i gang med det samme, du har tilmeldt dig.
  • Du har mulighed for at være fuldstændig anonym.
  • Du har evigt adgang til materialerne, så du kan gå tilbage og lytte til modulerne, når du har lyst til det.

  Hvem henvender forløbet sig til?

  Vær sikker på, at du kan genkende dig selv i nedenstående, før du køber forløbet.
  Hvis du er i tvivl om, hvorvidt onlineforløbet er et godt match til dig,
  så skriv en mail til Anne på info@anneskjaerbaek.dk
   

  Forløbet er IKKE for dig, der:

  • Leder efter en ny slankekur eller et hurtigt quick-fix. Formålet med dette forløb er ikke, at du skal tabe dig, men derimod at du skal lære at give slip på slankekursmentaliteten og lære at lytte til din krop, så du kan få et afslappet forhold til mad.  
  • Har brug for meget hjælp og støtte i processen. I så fald bør du måske overveje, om gruppeforløbet eller et individuelt forløb ville være en bedre løsning. 
  • Lider af en svær behandlingskrævende spiseforstyrrelse (anoreksi, bulimi, BED). Selvom mange af øvelserne er hentet fra behandling af spiseforstyrrelser, så er de tilpasset de særlige problematikker ved restriktive spisere og kan derfor ikke gøre det ud for tilstrækkelig behandling.
  • Lider af depression eller er sygemeldt med akut stress. Behandling bør i så fald være førsteprioritet.

  Forløbet er for dig, der:

  • Har en masse regler for, hvad du må/ikke må spise.
  • Får dårlig samvittighed, hver gang du kommer til at spise noget, du opfatter som usundt eller forbudt. 
  • Skifter mellem at have fuld kontrol over din spisning og miste kontrollen fuldstændig.
  • Har svært ved at stoppe, når først du er "faldet i".
  • Spiser på dine følelser, f.eks. når du er stresset, ked af det eller nervøs. 
  • Har været på alverdens slankekure men altid ender med at tage det hele på igen.

   NB: At (gen)etablere et naturligt forhold til mad er noget, der kræver både tid og overskud. Vi er selvfølgelig med på sidelinjen, men du kommer selv til at gøre størstedelen af arbejdet, hvorfor det kræver en stor grad af selvstændighed at deltage.

   

  Moduloversigt


  Modul 1: Kom godt fra start

  For at du kan komme godt fra start, skal vi sikre, at der ikke er noget, der spænder ben for forløbet. På dette modul hjælper vi dig med at rydde ud i alle de kilder til sundhedsinformation, der står i vejen for et sundt og naturligt forhold til mad. Dernæst hjælper vi dig med at sætte et mål, så du ved præcist, hvad du arbejder hen imod, og hvad der motiverer dig for det. 


  Modul 2: Forstå dit forhold til mad

  For at du kan arbejde med dit forhold til mad, er du nødt til først at få en forståelse for, hvad der reelt set er på spil. På dette modul vil du derfor blive klogere på, hvordan dit forhold til mad har udviklet sig igennem dit liv, samt hvilke problemer der er i dit nuværende spisemønster.  En forståelse for dit forhold til mad er det første skridt i retning mod at ændre det. 


  Modul 3: Få et regelmæssigt måltidsmønster

  Rigtig mange overspisninger skyldes, at man ikke spiser nok i løbet af dagen. På dette modul får du hjælp til at implementere et regelmæssigt måltidsmønster for på den måde at forebygge de overspisninger, der er forårsaget af opsparet sult. Derudover hjælper vi dig til at blive mere opmærksom, mens du spiser, så du får en bedre føling med din sult og mæthed.  


  Modul 4: Tag hånd om dine følelser

  Når vi spiser uden at være sultne er det typisk et udtryk for, at vi opfylder et psykologisk behov med mad. På dette modul får du en række konkrete redskaber til at håndtere din trang til at overspise. Derudover hjælper vi dig med at undersøge hvilket behov, der ligger bag trangen til mad, samt at finde frem til alternative måder at håndtere spisning på følelserne.


  Modul 5: Giv slip på regler og restriktioner

  Regler og restriktioner er ofte med til at fastholde os i et uhensigtsmæssigt forhold til mad, fordi det fører til overspisning. På dette modul hjælper vi dig med at give slip på slankekursmentaliteten én gang for alle. Vi lærer dig at udfordre alle de overbevisninger, der ligger bag dine rigide spiseregler, så du igen kan give dig selv lov til at spise de fødevarer, som du har allermest lyst til. 


  Modul 6: Lær at spise intuitivt

  Når man spiser intuitivt, er det ikke længere nødvendigt at følge en masse regler for sin spisning, fordi man i stedet bruger kroppens signaler til at regulere sit indtag. På dette modul får du konkrete redskaber til at lære, hvordan du bruger din sult- og mæthedsfølelse til at navigere med. Derudover hjælper vi dig med at gøre op med sociale regler, der ofte får os til at spise mere end nødvendigt. 


  Modul 7: Slut fred med din krop

  Et uhensigtsmæssigt forhold til mad bunder ofte i et ugensigtsmæssigt forhold til os selv og vores krop. På dette modul hjælper vi dig med at grave et spadestik dybere og arbejde på nogle af de mere dybdeliggende problemer, der ligger bag dit forhold til mad. Du vil lære, at din krop ikke er fjenden, og at du er nødt til at arbejde med dig selv, hvis du skal få et naturligt forhold til mad.


  Modul 8: Kom sikkert i mål

  At genetablere et naturligt forhold til mad er en proces med både op og nedture. På dette modul giver vi dig redskaberne til at lære at tackle de tilbagefald, der måtte komme på vejen. Derudover hjælper vi dig med at lægge en plan for, hvordan du holder fast i dine nye tanke- og handlemønstre, samtidig med at du fortsat arbejder på de områder, der kræver mere opmærksomhed. 

   


  Om os

  Skærmbillede 2017-06-09 kl. 09.21.38.png

  Morten Elsøe

  Cand.scient. i molekylær ernæring og fødevareteknologi, direktør i VaneCoach IVS, sundheds- og livsstilscoach med speciale i sundhedsmyter og sundhedsforvirring.

  anne_45.jpg

  Anne Skjærbæk

   Bachelor i psykologi,
  stud. PB i Ernæring og Sundhed, 
  Vane- og OverspisningsCoach
  med speciale i restriktiv spisning