Mindre forvirring.
Mere fakta.

Lær at skille skidt fra kanel,
på dette intense, tredages lynkursus.


Du finder blandt andet ud af…

 
  • Hvad videnskaben ved – og hvad den ikke ved – om ernæring og sundhed. 

  • Hvad der er væsentligt og hvad der er ligegyldigt at fokusere på.

  • Hvordan du spotter madmyter og misinformation og kender forskel på fakta og fake news

 

Hvad lærer du om?

Sundhed

Er sukker sundhedsskadeligt? Skal du “detoxe” din krop for farlige toksiner? Får du kræft af kød og er gluten gift for kroppen?

Søger man efter sandheder om sundhed, møder man mestendels misinformation. På dette kursus lærer du, hvad videnskaben i virkeligheden viser om kostens effekt på kroppen – og hvad der er “alternative fakta”.

Kropssammensætning

Handler vægttab om hormoner? Er kulhydrater vigtigere end kalorier? Og ødelægger slankekure virkelig din forbrænding?

Madmyter om vægttab forvirrer og flytter fokus væk fra det, der virker. På dette kursus lærer du hvorfor så mange bliver overvægtige – og hvilken kost, der er mest effektiv for vægttab og muskelvækst.

Kritisk tænkning

Hvordan ser man forskel på fakta og “fake news”? Hvad er god og dårlig evidens? Hvem kan man egentlig stole på i ernæringsdebatten?

Slanke- og fitnessindustrien flyder over med bullshit. Og det ser ikke ud til at stoppe. På dette kursus lærer du at spotte pseudovidenskab, så du kan navigere i sundhedsdebatten – uden at blive snydt.


Hvad får du?

Nærværende undervisning

Ikke alle nyder at sidde på skolebænken i timevis. Men næsten alle husker den ene lærer, der kunne gøre alt spændende. Gennem dialogbaseret undervisning, masser af anekdoter og et konstant fokus på at sætte den tørre teori ind i et praktisk perspektiv, gøres alle emner både spændende og relevante. Læring skabes gennem aha-oplevelser, og disse er der garanti for på kurset. 

Unikt kompendium

De færreste kan huske alt de hører. Mange lærer desuden bedre ved at få det ind via flere kanaler. Derfor får du også et skriftligt kompendium, der indeholder en struktureret gennem-gang af kostens effekt på kropssam-mensætning og sundhed, udviklet særligt til dette kursus. Deri finder du desuden over 200 henvisninger til studier og rapporter. Så har du altid referencerne ved hånden. 

Eksamensbevis & stempel

Det er rart at have overblik over ernæringsområdet. Men det er ikke altid nok for ens kommende kunder, at man selv synes man har det. Derfor får du – efter deltagelse på kurset og en bestået eksamen – både et eksamensbevis og et digitalt stempel du kan bruge på din hjemmeside og på sociale medier. Det lader andre vide, at du har gjort en ekstra indsats og kan hjælpe dem fri af forvirringen.


Undervisere

Evidensbaseret ernæring 1

Morten Elsøe

Morten har de sidste fire år punkteret myter om mad – både på sin facebookside, sin blog og i Danmarks mest afspillede podcast om sundhed: Detox din hjerne.

Morten har ytret sig som debattør i aviserne Politiken og Information, som klummeskribent for Ekstra Bladet og som ekspert i bl.a. Berlingske, Zetland, Aarhus Stiftstidende og et væld af mere lokale aviser, samt på P1, P4 og i Radio24syv.

Morten er cand.scient. i molekylær ernæring og fødevareteknologi, har undervist i næringsstoffer på Ernæring og Sundhed, VIA University College og fungerer som ekstern lektor i madtrends og kritisk tænkning, på Aarhus Universitet.

NBN.jpg

Nikolaj Bach Nielsen

Nikolaj er en knivskarp formidler indenfor fitnesskulturen – og alt der hører derunder – hvor han dagligt bekæmper pseudovidenskab med en evidensbaseret tilgang.

Nikolaj er kendt som fast skribent på Bodylab.dk, hvor han har aflivet ernæringsdogmer i artikler som "Sandheden om sukker" og "Myten om clean eating".

Derudover har Nikolaj også udtalt sig om ernæring til Samvirke, B.T., Nordjyske og i DR2 Temalørdag – blandt andet i hans opgør mod moderne kostreligioner, "pizzakuren".

Nikolaj er BSc. Scient. i medicin med industriel specialisering og arbejder som personlig træner.


Tid og sted

Kurset forløber over tre dage og varer i alt 20 timer.

Tid

KOMMER SNART

Sted

Livsstilshuset v/Morten Elsøe
Park Allé 5, st th
8000 Aarhus C

eller

Professionshøjskolen Metropol
Sigurdsgade 26
2200 København N


Pris
5.999,-

OBS! Max 30 pladser pr. hold.


 

Tilmeld dig næste kursus, her:

 
Tilmelder du dig privat eller via et firma? *
Accepterer du handelsbetingelserne og vores persondatapolitik? *
Se nedenfor.

Handelsbetingelser og persondatapolitik

For at kunne tilmelde dig kurset, skal du have læst og accepteret vores handelsbetingelser. Dem finder du, her.
Du skal også acceptere vores persondatapoltik. Se her.